fbpx
slider

2018 LEXUS LS - TAKUMI MEISTRIŠKUMO istorijos: Origami durelių apmušalai

Naujojo prabangaus sedano “Lexus LS” naujovės turi intriguojančią detalę, atspindinčią “Takumi” meistriškumą bei suteikiančią automobiliui išskirtinumo, kuris neapsiriboja vien savybėmis, kurių galėtumėte tikėtis iš šiuolaikinio prabangaus automobilio. 

“Lexus” pažvelgė kitaip į apdailos elementų kūrimą, įkvėpimo semdamiesi Japonijos kultūroje ir tradicijose, derindami estetiką su pažangiomis gamybos technologijomis. Rezultate vairuotojas ar keleivis ne tik jaučiasi gerai tokiame automobilio salone, bet kartu tai sužadina vaizduotę.

Pavyzdžiui, Gofruota durelių apdaila yra įkvėpta origamio – japonų popieriaus lankstymo meno, kai iš vieno lapo sukuriamos trimatės formos. Ši tradicinės japonų meno formos interpretacija buvo pagrindinė dizainerio Koichi Suga automobilio vizijos dalis: “Į japonų prabangos prekės ženklą mes norėjome integruoti Japonijos kultūros elementus ir amžiną Japonijos meistriškumo patrauklumą, atskleidžiant “Lexus”  “meninę pusę”.

Iš pradžių durelių panelės prityrusio meistro buvo sukurtos iš popieriaus. Tikslios ir sudėtingos klostės galutiniame trimačiame modelyje atspindi L (Lexus) motyvą, sukurdamos įvairius efektus dienos metu ir naktinio salono apšvietimo sąlygomis.

K.Suga pristatė savo idėjas spalvų dizaineriui, kuris dirbo su kvalifikuotu audinių meistru iš Kinijos. Kartu jie sukūrė “Hand Pleats” – naują audinio pluošto techniką, sukuriančią trimatį raštą, kuris yra ne tik gražus, bet taip pat jį malonu liesti.

“Hand Pleats” technikai sukurti prireikė keturių metų. Šį procesą gali atlikti tik žmogaus rankos. Tai atspindi geriausių “origami” meistrų darbą. Siekiant sukurti norimą efektą, durų apmušalų audinys turi būti individualiai išmatuotas, idealiai sulenktas kaip popieriaus lapas, o kiekviena siūlė kruopščiai sutaptų su kita.

K.Suga mano, jog rezultatai puikūs: “Audinio raštas sugeba keisti savo išvaizdą ir charakterį, nesvarbu, ar jis yra paveiktas dienos saulės spindulių, ar apšviestas “LS” vidiniu apšvietimu naktį. Rezultatas – patogi erdvė, sukurianti eleganciją”.

 


Atgal