toyota bandmasis vaziavimas
Registruokitės į
bandomąjį važiavimą
toyota serviso ikona
toyota bandmasis vaziavimas
Registruokitės į
bandomąjį važiavimą
toyota serviso ikona
Registracija
techniniam aptarnavimui
toyota serviso ikona
Registracija į
servisą

2018 M. TECHNOLOGIJŲ PARODOJE „CES®“ TOYOTA PRISTATĖ NAUJĄ MOBILUMO EKOSISTEMĄ IR KONCEPCINĘ TRANSPORTO PRIEMONĘ

Las Vegasas, 2018 m. sausio 10 d. – „Toyota Motor Corporation“ prezidentas Akio Toyoda pranešė apie įkurtą naują mobilumo paslaugų verslo aljansą ir koncepcinę transporto priemonę e-Palette, skirtą patenkinti daugiarūšio ateities transporto poreikius verslo sektoriuje.

„Automobilių pramonėje akivaizdžiai vyksta patys reikšmingiausi pokyčiai – pasiekta ženklių poslinkių elektrifikavimo, ryšio ir automatinio vairavimo technologijų srityje. Šiame etape Toyota yra užsibrėžusi ir toliau kurti dar geresnius automobilius. Ne mažiau svarbūs ir mūsų mobilumo sprendimai, kuriais siekiame palengvinti kiekvieno gyvenimą, bei mūsų pastangos kuriant dar geresnę visuomenę per ateinančius 100 ir daugiau metų. Šios paskelbtos naujovės yra didelis žingsnis į priekį siekiant tvaraus mobilumo. Jos byloja, jog mes neapsiribojame vien tradiciniais lengvaisiais ir krovininiais automobiliais ir nepaliaujamai ieškome sprendimų, kurie leistų pasiūlyti klientams naujas naudingas paslaugas“, – kalbėjo Akio Toyoda.

Pasaulinėje technologijų parodoje „CES®“ pristatytas naujasis aljansas e-Palette kurs susietų mobilumo sprendimų kompleksą ir universalų specialų automobilį Toyota patentuotos bendros mobilumo paslaugų platformos (MSPF) pagrindu. Naujasis aljansas sukurs universalią techninės ir programinės įrangos palaikymo ekosistemą, kad įmonės galėtų naudotis pažangiomis mobilumo technologijomis ir geriau aptarnauti klientus. Jėgas suvieniję pirmieji aljanso partneriai – Amazon, DiDi, Mazda, Pizza Hut ir Uber – kartu darbuosis projektuojant automobilį, tikrinant pritaikymo koncepcijas ir transporto priemones.

Artimiausiu metu aljanso dėmesys bus sukoncentruotas į naujo koncepcinio automobilio e-Palette, kuris taip pat buvo pristatytas „CES®“ parodoje, kūrimą. Ši koncepcija atspindi Toyota automatizuoto mobilumo kaip paslaugos (Autono-MaaS) viziją. Tai visiškai automatizuotas akumuliatorinis naujos kartos elektromobilis (BEV), kurį mobilumo paslaugas (MaaS) teikiančios įmonės gali lengvai pritaikyti pagal savo poreikius. Be to, koncepcinis automobilis e-Palette rodo, jog Toyota ir toliau daug dėmesio skiria partnerystei ir lankstumui.

Šalia paslaugų, teikiamų per Toyota MSPF, taip pat minėtina koncepcinio automobilio e-Palette atvira automobilio valdymo sąsaja ir programinės įrangos priemonių komplektas, leidžiančių partneriams įrengti savo automatizuotas vairavimo ir automobilio valdymo sistemas. Įrengus bendradarbiaujančios įmonės automatizuotą vairavimo sistemą, Toyota apsaugos technologija (Guardian) veiks kaip saugumo tinklas tinkamam jos veikimui užtikrinti.

e-Palette aljansas ir e-Palette koncepcinis automobilis atskleidžia visuotinį Toyota proveržį kuriant ir siūlant naujus susietus mobilumo sprendimus bei duomenų perdavimo paslaugas verslo reikmėms per bendrovės įkurtą duomenų analizės ir paslaugų kūrimo dukterinę įmonę Toyota Connected.

e-Palette aljansas: nauja ekosistema transporto įmonėms

Toyota, kaip nauja transporto techninės įrangos tiekėja ir mobilumo paslaugų komercinėms įmonėms teikėja, siekia kurti naujus ir patrauklius sprendimus, kurie padėtų partneriams išplėsti savo vertės grandinę ir palengvinti klientų gyvenimą.

e-Palette aljansas, pasitelkdamas Toyota mobilumo paslaugų platformą (MSPF), kurs transporto įmonėms skirtą naują ekosistemą. 2016 m. pristatyta MSPF yra Toyota tarpusavyje susietų automobilių programų, užtikrinančių visą paslaugų kompleksą MaaS palaikymui – nuo automobilių lizingo ir draudimo iki parko valdymo ir didelės apimties duomenų apdorojimo, koncepcija.

e-Palette aljansą sudarantys paslaugų teikėjai – Amazon, DiDi, Pizza Hut ir Uber – ištirs įvairias e-Palette koncepcijos ir MSPF platformos pritaikymo galimybes savo verslo poreikiams patenkinti. DiDi, Mazda ir Uber taip pat taip pat prisijungs kaip technologijų partneriai.

Toyota toliau diskutuoja ir su kitais paslaugų teikėjais bei technologijų kūrimo įmonėmis dėl naujų mobilumo paslaugų kūrimo.

Koncepcinė transporto priemonė e-Palette: automatizuotas universalus elektromobilis MaaS paslaugoms teikti

e-Palette koncepcija įkūnija naują Toyota požiūrį į Autono-MaaS mobilumą. Ji padės aljanso partneriams geriau aptarnauti klientus, užtikrinant patogesnio, našesnio ir efektyvesnio mobilumo galimybes.

Šiai transporto priemonei būdingas atviras salonas, todėl jį galima įrengti pagal įvairius naudotojo poreikius, nesvarbu, ar būtų teikiamos prekių pristatymo, dalijimosi (angl. „ride sharing“) ar elektroninės prekybos kelyje paslaugos. Šis lankstus e-Palette koncepcinis modelis gali būti optimaliai pritaikytas įvairioms verslo reikmėms ir bendrai naudojamas, sklandžiai pereinant nuo vienos prie kitos srities. Toyota yra numačiusi trijų dydžių koncepcinio e-Palette modelio versijas, kad ši transporto priemonė ne tik galėtų patenkinti konkrečias reikmes, bet ir būtų tinkamo dydžio ir tinkamoje vietoje.

Ateityje e-Palette aljanso partneriai galės panaudoti e-Palette koncepciją kartu su visu MSPF paslaugų asortimentu arba įtraukti šį automobilį į savo technologijų plėtojimo programą. Šį lankstumą ir partnerystės svarbą atspindi koncepcinio modelio e-Palette dizainas su atvira valdymo sąsaja ir programinės įrangos priemonėmis, leidžiančiomis partneriams įrengti savo automatizuoto vairavimo sistemas.

2020 m. pradžioje įvairiuose regionuose, tarp jų ir JAV, Toyota planuoja išbandyti e-Palette pritaikymo galimybes. Ji taip pat tikisi padėti sėkmingai organizuoti 2020 m. Olimpines ir Parolimpines žaidynes Tokijuje, pristatydama mobilumo sprendimus, tokius kaip e-Palette koncepcija, ir kitas naujoviškas transporto priemones.

Pagrindinės ypatybės

  • Erdvus salonas su žemomis grindimis bei kubo formos dizainas

Siūlomos trys skirtingo ilgio* e-Palette koncepcinio modelio versijos (priklausomai nuo paskirties). Dėl vientiso ir erdvaus vidaus, kuriame nėra jokių užtvarų, bei žemų grindų automobilyje galima montuoti įvairią įrangą, atsižvelgiant į naudotojo poreikius, pavyzdžiui, įrengiant jį dalijimosi paslaugoms teikti, kaip viešbučio kambarį ar mažmeninės prekybos vietą.

 * Automobilio ilgis gali siekti maždaug nuo 4 iki 7 m. „CES®“ 2018 parodoje pristatyto modelio matmenys: ilgis – 4800 mm, plotis – 2000 mm, aukštis – 2250 mm.

  • Naujos kartos automobilio valdymo sąsaja

Automatizuoto vairavimo mechanizmas su automobilio valdymo sąsaja

Automobilio valdymo sistema naudojama kaip technologijų tiekėjų sąsaja. Technologijų tiekėjai gali gauti atvirą taikomųjų programų sąsają (API), pavyzdžiui, automobilio režimo ir valdymo, kuri yra būtina kuriant automatizuoto vairavimo sistemas (automatizuoto vairavimo valdymo programinę įrangą, kameras / jutiklius ir pan.). Dėl MSPF platformos e-Palette Concept koncepcija leidžia belaidžiu ryšiu atnaujinti automatizuoto vairavimo sistemas.

  • MSPF užtikrinamos galimybės

MSPF ir mobilumo paslaugų (MaaS) verslas naudojant e-Palette koncepciją

Informacija apie automobilį yra renkama iš koncepciniame e-Palette automobilyje įrengto duomenų perdavimo modulio (DCM) ir kaupiama Toyota didelės apimties duomenų centre (TBDC) per bendrą komunikacijų platformą. Ši koncepcinio automobilio e-Palette informacija bus naudojama įvairiems finansiniams sprendimams teikti, taip pat aukšto lygio techninės priežiūros paslaugoms teikti, bendradarbiaujant su Toyota atstovybėmis. MSPF galima peržiūrėti paslaugų teikėjų reikalaujamą API, pavyzdžiui, automobilio padėties ir dinamikos valdymo.