fbpx
slider

„Rewind“ tapo „Lexus Dizaino Apdovanojimai 2022“ nugalėtoju

Kūrėjos Poh Yun Ru darbas „Rewind“ buvo išrinktas 2022 m. „Lexus Dizaino Apdovanojimai“ nugalėtoju, kuris buvo kurtas, siekiant prisidėti prie geresnio rytojaus, atsižvelgiant į tris pagrindinius principus – numatyti, diegti naujoves ir sužavėti.

Sukurtas sukelti prisiminimus, „Rewind“ naudoja judesio sekimo įrankį, kuris padeda demencija sergantiems senjorams atkurti pažįstamus gestus. Tada šie veiksmai atsispindi kaip garso ir vaizdo grįžtamasis ryšys prijunktame įrenginyje, kuris sukelia prisiminimą.

Poh Yun Ru yra socialiai įsitraukusi produktų dizainerė, kuri siekia sukurti teigiamą poveikį visuomenei, pagerindama kitų žmonių gyvenimą. Gyvendama kultūriškai turtingoje ir įvairialypėje visuomenėje, ji mato dizainą kaip metodiką, skirtą kurti intuityvius ir integracinius sprendimus žmonėms iš visų gyvenimo sričių.

Po nominacijos Poh Yun Ru komentavo: „Esu be galo dėkinga, kad „Rewind“ dabar yra žingsniu arčiau žmonių gyvenimo gerinimo link. Tai negalėjo įvykti be mano mentorių, mano atsidavusių inžinierių, programuotojų, sveikatos priežiūros ekspertų ir vartotojų komandos paramos. Šis konkursas suteikia galimybę paversti projektą realaus pasaulio produktu, ir tai nuostabu. Aš jaučiuosi sujaudinta, kad sutikau ir išmokau iš tiek daug atsidavusių savo darbui dizainerių iš viso pasaulio. Tai buvo tokia naudinga ir įkvepianti kelionė ir aš džiaugiuosi galėdama toliau kurti geresnį pasaulį ir geresnį rytojų visiems.”

„Lexus Dizaino Apdovanojimai 2022″ nugalėtoja Poh Yun Ru su darbu „Rewind“

 „Rewind“ buvo atrinktas tarp 6 finalininkų internetinio renginio metu, kuriame kiekvienas iš dalyvių  pristatė savo darbą teisėjų kolegijai. Sesijos pabaigoje Paola Antonelli papasakojo apie bendrą dizaino svarbą šiuolaikiniame pasaulyje: „Lexus Dizaino Apdovanojimai 2022“ finalininkai siūlo platų produktų asortimentą įvairiose dizaino srityse, naudojant skirtingų tipų technologijas. Tačiau jie visi turi vieną bendrą dalyką – rūpestį. Rūpinimasis aplinka, rūpinimasis pagyvenusiais žmonėmis, rūpinimasis šeimų ir bendruomenių poreikiais ir kt. Jie rodo, kad ekstremalios situacijos pasaulyje metu dizainas gali pasiūlyti sprendimus, kurie yra

poetiški ir gražūs, taip pat įmanomi ir keičiamo dydžio. Didžiųjų dizainerių dėka, darant tai, kas visuomenėje ir aplinkoje teisinga, pasaulis taip pat tampa įkvepiantis ir pakilus.

Anupama Kundoo ir Bruce’as Mau komentavo apdovanojimo mentorystės savybes: „Man ypač patiko unikali konkurso „Lexus Dizaino Apdovanojimai“ savybė, kur talentingi dizaineriai pirmiausia identifikuojami, o po to asmeniškai remiami jų tolesniam tobulėjimui per specialią mentorystę. Konkurso „Lexus Dizaino Apdovanojimai“ procesas, kai finalininkai yra susiję su dizaino mentoriais, yra absoliučiai puikus ir kurio galutinis rezultatas akivaizdžiai džiugina.

Simon‘as Humphries‘as gyrė visus finalistus už kūrybiškumą ir vaizduotę, sprendžiant vertinimo kriterijus: „Kūrybiškumo galia ir gebėjimas praturtinti žmonių gyvenimus niekada nenustoja manęs stebinti, o šių metų dalyviai tik dar labiau sustiprino tai. Sveikiname visus finalininkus, kurie pademonstravo tokias išradingas įžvalgas apie sudėtingas problemas, kurias daugelis laiko savaime suprantamu dalyku.”

Šeši „Lexus Dizaino Apdovanojimai 2022“ finalininkų projektai „Lexus stende“ buvo pristatyti  „Milano dizaino savaitėje 2022“, didžiausiame pasaulyje dizaino renginyje birželio mėnesį.

Apie konkursą „Lexus Dizaino Apdovanojimai“

„Lexus Dizaino Apdovanojimai“,  įsteigti 2013 m. – ta tarptautinis konkursas, skirtas būsimiems kūrėjams iš viso pasaulio. Apdovanojimu siekiama prisidėti prie visuomenės gerovės, remiant dizainerius ir kūrėjus, kurių darbai rodo potencialą formuoti geresnę ateitį. Šeši finalininkai gauna retą galimybę sukurti savo prototipui dizainą, vadovaujant pagrindiniams dizaineriams. „Lexus Dizaino Apdovanojimai“ žiniasklaidos dėka suteikia pasaulinį žinomumą, skatinantį profesinę karjerą.

2022-06-22


Atgal