fbpx
slider

2018 LEXUS LS - TAKUMI MEISTRIŠKUMO istorijos: medžio raštai apdailoje

Modernių medžiagų technologijų pasaulyje turtingos natūralios medienos savybės vis dar laikomos prabangos ir meistriškumo simboliu. Štai kodėl automobilių gamintojai ir toliau jas naudoja kaip transporto priemonių kokybės ženklą.

“Lexus”, siekdamas pabrėžti kokybę, nenaudoja tiesiog natūralių medienos apdailos detalių. Inovacijų meistrai ieško ir šioje srityje. Kurdami naująjį “LEXUS LS” sedaną, “Lexus” meistrai rado būdą, kaip dirbti su fanera, kad pagamintų unikalius medinių detalių raštus, kurie atskirtų LEXUS automobilį nuo bet kokio kito. Taip buvo siekiama sukurti estetišką interjerą, kurį labiau vertins savininkai.

Siekant pabrėžti natūralų medžio grožį ir drąsų “Lexus” dizainą, buvo kruopščiai atrinkta mediena ir pritaikyti “Takumi” meistrų įgūdžiai  kurti “Art Wood”.  Įkvėpti Shimamoku medienos raštų, meistrai meniškai derino natūralius medžio apdirbimo procesus su sudėtingais japonų pjaustymo ir lazerio pjovimo būdais, kad pagamintų tris kontrastingus apdailos elementus, skirtus naujojo “LEXUS LS” interjero apdailai: “Art Wood Organic”, “Art Wood” ir “Laser Cut Special Wood”. Daugiausia dėmesio buvo skiriama drąsiems šviesos ir tamsos kontrastams gaminti, išgaunant gyvybingesnes  spalvas ir raštus.

“Art Wood Organic” įkvėpė deganti ugnis. Sukurti šį raštą užtruko daugiau nei metus. Laminuojant medieną ir dengiant ja natūraliu blizgesiu, susidarė mirksinčių liepsnų įspūdis.

Mediena yra tvirta. Ji ruošiama iš tam tikros rūšies pušies (Agathis tree), kuri natūraliai auga Pietryčių Azijoje. Plonasluoksniai fanieros lapai yra sudedmi vienas ant kito keliais sluoksniais, o paskui Takumi meistrų tiksliai supjaustomi, siekiant pagaminti galutinį lakštą. Įspūdingos kreivės ir “drąsus” kontrastas sukuria medinių “Lexus” apdailos detalių dizainą, kuris yra labai svarbus žmonėms, kurie vertina savitą kokybę ir perspektyvų dizainą.


Atgal