fbpx
slider

2022 m. Milano dizaino savaitėje „Lexus“ pristato 2022 m. Milano dizaino savaitėje „Lexus“ pristato „Sparks of Tomorrow“

„Lexus“ paskelbė išsamią informaciją apie šių metų dalyvavimą pirmaujančiame pasaulyje šiuolaikinio dizaino renginyje, Milano dizaino savaitėje. Nuo tada, kai 2005 m. pirmą kartą dalyvavo Milano dizaino savaitėje, „Lexus“ sukūrė įtikinamų bei įtraukiančių įspūdžių lankytojams, bendradarbiaudamas su geriausiais talentais, tarp kurių buvo Philippe’as Nigro, Neri Oxman‘as, Sou Fujimoto ir Rhizomatics, kad sukurtų naujus dizaino kūrinius, įkvėptus „Lexus“ vertybių ir vizijos.

Šių metų renginyje „Lexus: Sparks of Tomorrow“ bus pristatytas dizaino tyrinėjimų trejetas, įkvėptas į žmogų ir į ateitį orientuoto „Lexus“ požiūrio į dizainą. Įspūdingoje ir įtraukiančioje parodoje „Lexus: Rytojaus kibirkštys“ bus įtraukta apdovanojimus pelniusio architekto ir dizainerio Germane’o Barneso instaliacija su apšvietimo studija „Aqua Creations“, nauji prototipai iš „Lexus Design Award 2022“ finalininkų ir Londono Karališkojo meno koledžo studentų tvaresnės ateities darbai.

„Lexus“ bendradarbiavo su Germane‘u Barnes‘u, kad sukurtų naujos „ON/“ instaliacijos, pristatytos „Design Miami  2021“, versiją. Šį kartą buvo dirbama ir su „Aqua Creations“, kurie pabrėžė įsipareigojimą siekti profesionalaus meistriškumo ir aukštos kokybės materialumo, kas yra esminis „Lexus“ etosas. Šioje Milane debiutuojančioje instaliacijos versijoje pagrindinis įkvėpimo šaltinis yra „RZ“ – pirmasis specialus akumuliatorinis elektrinis modelis „Lexus“ serijoje. Instaliacija sutelkta į tiksliai pagal mastelį, trimatę skulptūrinę „RZ“ realizaciją, pagamintą iš plieno ir ypatingai apšviestą: šviečia automobilio rėmas, kybantis virš žemės, todėl dėmesio centre atsiduria tvaresnės ateities vizija.

Remiantis šiuo atgyjančios koncepcijos principu, instaliacijoje bus „Aqua Creations“ spalvingų pakabinamų žibintų kolekcija „Code 130 °“, apšviečianti automobilį, suteikiant subtilumo, medžiagiškumo ir džiaugsmo potyrį trimatės erdvės instaliacijoje. Pereinant nuo Majamyje rodomos futuristinės apšvietimo schemos, „Aqua Creations“ apšvietimas sukuria elegantišką, fizinį elektros energijos įkūnijimą, kuris perteikia bendrą įsipareigojimą laikytis tobulo dizaino principų, akivaizdžių profesionaliai sukurtame „RZ“.

„ON/“ sukuria aplinką, kuri skirta įtraukti įvairaus amžiaus žiūrovus, suteikiant vizualiai dinamišką ir interaktyvią patirtį, ir kurioje kviečiama ne tik pasinerti į savo apmąstymus, bet ir pasikrauti savo įrenginius. Prie instaliacijos šalia bus įrengta poilsio zona su nauja „Aqua Creations“ šviestuvų kolekcija „ToTeM“, kur taip pat bus galima pasikrauti įrenginius bei pailsėti, ištiesus kojas – tai atspindi prekės ženklo įsipareigojimą laikytis omotenashi (išskirtinio svetingumo) principo.

Lankytojai taip pat turės galimybę susipažinti su šešių „Lexus Design Award 2022“ finalininkų, daug žadančių talentų, darbais, kurių naujos idėjos sulaukia didelio atgarsio įvairiose

žiniasklaidos priemonėse. Finalininkai buvo atrinkti dėl jų originalių sprendimų, prisidedančių prie geresnio rytojaus, kartu išreiškiant tris pagrindinius „Lexus“ prekės ženklo principus – numatymas, naujovių kūrimas ir sužavėjimas.

Tarp finalininkų yra Charlotte Böhning ir Mary Lempres (JAV – Vokietija ir JAV – Norvegija / įsikūrusi JAV), „Wondaleaf“ (Malaizija), „Dunamis“ (Nigerija), Poh Yun Ru (Singapūras), Kristil ir Shamina (Rusija) ir Kou Mikuni (Japonija). Jau dešimtus metus skaičiuojantys apdovanojimai gali pasigirti kūrybiniais talentais iš viso pasaulio. Šių metų Grand Prix nugalėtojas, kurį išrinks komisija, sudaryta iš žinomų kūrybingų vizionierių Paola Antonelli, Anupama Kundoo, Bruce’o Mau ir Simon‘o Humphries‘o, bus paskelbtas gegužės 12 d.

„Lexus“ pristatyme taip pat bus įtraukti studentų darbai, atstovaujantys ateities kartos tarptautinio dizaino talentus, kurie „Lexus“ kūrybinėje programoje „2040: The Soul of Future Premium“ pristato radikalias, naujas prabangaus transporto koncepcijas. Šį tyrimą, kaip prabangus transportas gali vystytis XXI amžiaus viduryje, 2021 m. rugsėjį pradėjo „Lexus“, bendradarbiaudamas su Londono Karališkuoju meno koledžu (RCA), vienu prestižiškiausių ir įtakingiausių meno ir dizaino tyrimų mokslo centrų pasaulyje.

Iššūkis buvo ištirti naujas transporto priemonių architektūras, kurios atitiktų Europos miesto gyvenimo, visuomenės ir demografijos pokyčius ir leistų iš naujo įsivaizduoti, kokį vaidmenį „Lexus“ prekės ženklas galėtų atlikti regiono mobilumo srityje po ateinančių dviejų dešimtmečių. Tai įkvėpė originalius 20 magistrantūros studijų studentų darbus „RCA“ intelektualaus mobilumo dizaino centre.

Trukmė: Birželio 6 – 12 d., 11 – 21 val

Vieta: Superstudio Più (Art Point) ir Via Tortona, 27 20144 – Milanas, Italija

Eksponatai:

Germane‘o Barnes‘o instaliacija – „Aqua Creations“;

Šešių „Lexus Design Award 2022“ finalininkų sukurti dizainai;

Londono Karališkojo meno koledžo (RCA) studentų dizaino darbai.

2022-04-28


Atgal