toyota bandmasis vaziavimas
Registruokitės į
bandomąjį važiavimą
toyota serviso ikona
toyota bandmasis vaziavimas
Registruokitės į
bandomąjį važiavimą
toyota serviso ikona
Registracija
techniniam aptarnavimui
toyota serviso ikona
Registracija į
servisą

2019 m. Tokijo automobilių parodos ekspozicijoje FUTURE EXPO Toyota pademonstruos serijinei gamybai parengtą ultrakompaktinį akumuliatorinį elektromobilį

Toyota Motor Corporation (Toyota) pranešė apie naują, serijinei gamybai parengtą ultrakompaktinį akumuliatorinį elektromobilį. Jis bus pristatytas 2019 m. Tokijo automobilių parodos specialioje ekspozicijoje FUTURE EXPO, o Japonijos rinkoje pasirodys 2020 m. Tai – naujos kartos aplinką tausojantis mobilumo sprendimas, skirtas trumpoms kelionėms.

„Mes norime sukurti mobilumo sprendimą, kuris būtų naudingas senėjančiai Japonijos visuomenei. Jis suteiks žmonėms judėjimo laisvę visuose jų gyvenimo etapuose“, – aiškino už plėtrą atsakingas vadovas Akihiro Yanaka. „Mes didžiuojamės galėdami pasiūlyti klientams ultrakompaktinį akumuliatorinį elektromobilį, kuris ne tik užtikrina didesnę autonomiją, bet ir užima mažiau vietos, skleidžia mažiau triukšmo ir mažina aplinkos taršą.“

Ultrakompaktinis dvivietis akumuliatorinis elektromobilis specialiai sukurtas dažnai trumpais maršrutais keliaujantiems klientams. Tikslinė klientų grupė – senjorai, neseniai vairuotojo pažymėjimus gavę asmenys ir į susitikimus su vietiniais klientais vykstantys verslininkai. Ši transporto priemonė viena įkrova gali nuvažiuoti apie 100 km ir išvystyti 60 km/h maksimalų greitį. Be to, ji išsiskiria itin trumpu apsisukimo spinduliu.

Toyota planuoja 2020 m. kartu su ultrakompaktiniu akumuliatoriniu elektromobiliu pristatyti ir naują verslo modelį, skatinantį plačiau naudoti akumuliatorinius elektromobilius. Juo siekiama kruopščiau ištirti kiekvieną akumuliatoriaus eksploatacijos ciklą – gamybos, pardavimo, perpardavimo ir pakartotinio panaudojimo –siekiant optimizuoti jo vertę. Artimiausioje ateityje Toyota sieks plėtoti su lizingu susijusias iniciatyvas, orientuotas į naudotų akumuliatorių grąžinimą, siekiant juos įvertinti ir atitinkamais atvejais pakartotinai įrengti naudotuose automobiliuose arba net pritaikyti kitose srityse.

Toyota taip pat kuria su akumuliatoriniais elektromobiliais susijusias papildomas paslaugas, pavyzdžiui, įkrovimo stotelių ir draudimo.

Be to, Toyota tiria kompaktiškų, trumpoms išvykoms skirtų akumuliatorinių elektromobilių pritaikymo galimybes ne tik individualaus mobilumo poreikiams patenkinti. Pavyzdžiui, ultrakompaktinis akumuliatorinis elektromobilis yra ypač puikus mobilumo sprendimas savivaldybėms, ieškančioms saugaus, prieinamo ir ekologiško transporto alternatyvų miesto teritorijose ar kalnuotose vietovėse. Šiandien Toyota jau bendradarbiauja beveik su 100 partnerių iš verslo ir valdžios sektorių, tirdama naujus transporto modelius, įskaitant akumuliatorinius elektromobilius (kaip minėtasis ultrakompaktinis modelis), taip pat vykdo diskusijas su kitais rinkos dalyviais.

Toyota ultrakompaktinis akumuliatorinis elektromobilis nuo spalio 24 d. iki lapkričio 4 d. bus demonstruojamas 2019 m. Tokijo automobilių parodos specialioje ekspozicijoje FUTURE EXPO. Kartu bus pristatytas susijęs verslo modelis, apie kurį pirmą kartą užsiminta šių metų birželio 7 d. Be to, 2019 m. Tokijo automobilių parodos ATVIROJO KELIO zonoje parodos lankytojai galės išbandyti visą ultrakompaktinių akumuliatorinių elektromobilių seriją. 1,5 km ilgio trasoje, jungiančioje Aomį ir Ariakę, bus galima išbandyti Toyota i-ROAD ir tris skirtingas pėstiesiems skirtas akumuliatorines elektrines transporto priemones.

Toyota akumuliatoriniai elektromobiliai: tipai ir pagrindinės ypatybės

Pėstiesiems skirta stovimoji akumuliatorinė elektrinė transporto priemonė

Stovimoji akumuliatorinė elektrinė transporto priemonė gali būti naudojama patruliuoti, saugumo kontrolės funkcijoms vykdyti, taip pat – sunkiems kroviniams stambiuose objektuose gabenti (pvz., oro uostuose ar gamyklose).

Pėstiesiems skirta sėdimoji akumuliatorinė elektrinė transporto priemonė

Sėdimoji akumuliatorinė elektrinė transporto priemonė skirta žmonėms, turintiems daug bagažo, arba kuriems sunku vaikščioti.

Pėstiesiems skirta akumuliatorinė elektrinė neįgaliųjų vežimėlių transporto priemonė

Pėstiesiems skirta akumuliatorinė elektrinė neįgaliųjų vežimėlių transporto priemonė tampa įprasto stumiamojo neįgaliojo vežimėlio vilkiku. Ji palengvina neįgaliųjų vežimėliuose sėdinčių žmonių judėjimą stambiuose ir turizmo objektuose.

Ultrakompaktinio akumuliatorinio elektromobilio verslo koncepcinis modelis

Verslui pritaikyta ultrakompaktinio akumuliatorinio elektromobilio koncepcija puikiai tinka, kai tenka dažnai važinėti trumpais atstumais ir statyti automobilį. Tai – mobilusis biuras, galintis veikti trimis režimais –kelionių, darbo ir poilsio automobilyje.

Toyota i-ROAD

Toyota i-ROAD – mobilumo sprendimas keliaujantiems trumpais maršrutais. Tai – motociklo dydžio, tačiau stabilesnė „paskutinio kilometro“ transporto priemonė, pritaikyta miesto erdvei ir turizmo reikmėms. 

Specifikacijos (pagrįstos vidiniais matavimais):

2019-10-24