toyota bandmasis vaziavimas
Registruokitės į
bandomąjį važiavimą
toyota serviso ikona
toyota bandmasis vaziavimas
Registruokitės į
bandomąjį važiavimą
toyota serviso ikona
Registracija
techniniam aptarnavimui
toyota serviso ikona
Registracija į
servisą

„Toyota“ paskelbė norinti gaminti visiškai naują elektrinį miesto visureigį

„Toyota“ paskelbė tikrinanti galimybes imtis visiškai naujo, elektra varomo, vidutinio dydžio miesto SUV gamybos. Jam sukurti būtų naudojama dabar gaminama e-TNGA platforma. Kol kas daugiau detalių apie būsimą modelį „Toyota“ neatskleidžia, dalijasi tik būsimo modelio stilizuoto silueto vaizdais ir platformos architektūros detalėmis.

Kol kas dar pavadinimo neturintis „Toyota“ modelis bus kuriamas naudojant naują e-TNGA platformą. Dėl sumanaus dizaino platforma yra labai universali ir lengvai pritaikoma įvairiems gaminiams.

Pagrindinis naujosios e-TNGA architektūros principas tas, kad esminiai jos elementai išlieka stabilūs ir savo vietos nekeičia, tačiau kiti – gali varijuoti. Tai leidžia keisti automobilio ilgį, plotį, atstumą tarp ratų ašių ir aukštį. Be to, e-TNGA gali būti naudojama automobiliams su priekiniais, galiniais ar visais varančiaisiais ratais, su skirtingu skaičiumi elektros variklių ir nevienoda baterijų talpa, tad platforma lengvai pritaikoma skirtingiems automobilių tipams ir naudojimo įpročiams.

Tokia universali platformos architektūra leidžia sutrumpinti skirtingų produktų

kūrimo laiką, be to, skirtingi modeliai gali būti projektuojami tuo pat metu.

Pirmasis modelis, kurio gamybai bus panaudota e-TNGA platforma, jau yra kuriamas ir rengiamas masinei produkcijai. Gamyba numatyta „Toyota“ ZEV gamykloje Japonijoje.

„Toyota“ per kelis ateinančius mėnesius žengs svarbų žingsnį, pristatydama tik elektra varomų automobilių gamą ir pirmąjį jos narį – vidutinio dydžio miesto visureigį. Universali ir lanksti e-TNGA platforma mums leidžia kurti ir gaminti automobilius, kurie ne tik varomi elektra, bet ir smagūs vairuoti bei dailūs pažiūrėti“, – akcentavo Koji Toyoshima, „Toyota Motor Corporation“ ZEV gamyklos vyriausiasis direktoriaus pavaduotojas.

2020-12-07